KONTAKT

Administrator/redaktør på Lørup’s hjemmeside er:

Jens Andreassen

Jeg kan kontaktes på en af følgende måder:

pr. e-mail: jensandreas45@gmail.com
pr. tlf.: 29266973
pr. post: Lørupvej 23, 5750 Ringe

Redaktør på hjemmesiden er også:
Johannes Westergaard
som kan kontaktes på
e-mail: west1429@gmail.com 

Det koster 50 kr. årligt per voksne fra 18 år og opefter at være medlem af Lørup beboerforening – børn er med i prisen.  

Man kan indbetale på følgende konto:
Reg. Nr: 4315
Kontonummer: 4315927420 (Husk at skrive afsender på indbetalingen)
eller på Mobile Pay: 4174SM

 

Gæstebog
Har du ris eller ros så sendt et par ord til Webmaster: jensandreas45@gmail.com
_______________________________
Oprettet af: Aviva Gerd Lørup 05-07-2014
Jeg retter lige, så det bliver helt korrekt: Mit familienavn stammer fra ‘Hans Hansen (1803-1873), han var en kendt kvæghandler og kom fra den lille landsby Lørup ved Ryslinge,’ står der i stamtavlen.
Kommentar fra ejer:
________________________________________
Oprettet af: Aviva Gerd Lørup 05-07-2014
Min tipoldefar kom fra Lørup. Det er nok ham, som I skriver om som Hans Lørup. Han hed Hans Hansen Lørup og ejede Kildegaard. Den findes vist ikke mere, der står i hans papirer, at den lå på Kirkebakken. Han handlede med kvæg i Altona, og da han havde held med sine handler, solgte han Kildegaard og flyttede til gården St. Paddesø på Fyn ved Hindevad. Først derefter tog hans søn navnet Lørup. Min mors fætter Preben Brauer har lavet slægtsforskning om denne gren af familien.
Kommentar fra ejer: Hans Hansen Lørup kaldet Hans Lørup solgte Kildegaard i 1839 og flyttede til en større gård i Indslev sogn på nordvest Fyn. Det var hans søn Hans Rasmus Lørup, der havde gården Store Paddesø i Haarslev sogn.
Mvh. Webmaster
________________________________________
Oprettet af: Frank Holger Lycke Henriksen 05-02-2014
Hold da op hvor spændende,jeg er søn af hans holger henriksen og min farfar var malermester rasmus jørgen henriksen.
Jeg klikkede ind på siden,det er spændende læsning.
Kommentar fra ejer:
________________________________________
Oprettet af: Edvin Larsen 28-06-2013
Jeg har efter anmodning lavet et link fra Lokalhistorisk Forening for Gislev, Kværndrup og Ryslinge Sognes hjemmeside til www.lørup.dk.
Jeg synes, det er en flot og interessent hjemmeside. Dog savner jeg en kildeangivelse til de luftfotos, som er fra Krogen og Kapelvej.
Kommentar fra ejer:
________________________________________
Oprettet af: Carsten Schou Jørgensen 31-12-2012
Vældig interessant hjemmeside. Jeg kom som barn i 50’erne hvert år på ferie i møbelforretningen, der her omtales som marskandiserforretningen. Christian Jørgensens enke som drev forretningen var min mors moster Ingeborg Skov Jørgensen. Jeg er ret sikker på at det var i efteråret 1962 hun solgte forretningen og flyttede til Ørbæk sammen med sine to ugifte døtre Erna og Marie.
Kommentar fra ejer:
________________________________________
Oprettet af: Kristoffer Sahlholdt
I forbindelse med løbende undersøgelser og en særlig interresse jeg har for at finde informationer om tingmøde og bystævnetraditionerne har jeres side været rigtig god og oplysende at komme forbi. Jeg arbejder nemlig på Rådhuset i København hvor især Borgerrepræsentationens mødesal har en række dekorationer som må sættes i forbindelse med vores traditioner og jeg er ikke selv i tvivl om, at bystævnerne og tingmøderne har de samme rødder med hensyn til struktur og skandinavisk historie. Vi har fx træet i Borgersalen i tekstilen bag formandens stol; to sværd der blev brugt på 1500-tallet når man åbnede tingmøderne (man gik nemlig ud af Rådhuset og fastholdt de gamle traditioner, og i forbindelse med åbningen havde man en ceremoni hvor man bar sværdene ved siden af byfogeden)og vi har sågar fire lindorme i gården, der ligger klar til at true samfundet og gnaske i træets rødder. Træet er ganske vist ikke en ask, ej heller et linnedtræ som ellers bliver brugt flittigt i illustrationer der vedrører tingmøderne, men en bornholmsk rønn – jeg prøver at finde svar på hvorfor arkitekten Martin Nyrop lige valgte dette træ til tekstilen som han også tegnede, til at holde møderne under;-)

Kristoffer Sahlholdt 13-07-2012
________________________________________
Oprettet af: Mads Lørup 28-03-2011
Hei
En hilsen fra en Norsk Lørup.
Mine slektninger kommer fra Lørup, tror min farfars far var hestehandler i lørup.
Noen som vet noe mer ? Ta kontakt :madsloerup@gmail.com
Kommentar fra ejer: Her i Lørup boede engang en Hans Lørup, som var kvæghandler ikke hestehandler. Han opkøbte kvæg/stude i Slesvig og drev dem i store flokke over Fyn og Sjælland til København.
Webadm.
________________________________________
Oprettet af: Britt Sjömar, Ljungby, Sverige 17-03-2011
Tack för en mycket fin hemsida om Lörup. Den har givit mig mycket information om mina anfäder som kommer från Lörup. Tack också till webmaster Johannes W. som hjälpt mig med information
Kommentar fra ejer:
________________________________________
Oprettet af Frederik Lørup 28-01-2011:

jeg har lige fundet ud af at der er en landsby på midt fyen der er opkaldt efter mig :/

Frederik Lørup fra hillerød
Kommentar fra ejer:
________________________________________
Oprettet af: Poul Erik Poulsen, Lørupvej 6. 27-12-2010
Jeg synes det er en fantastisk flot side I har lavet om vores landsby. Man kan sagtens bruge et par timer på at ‘sappe’ rundt mellem historier, anekdoter og de flotte billeder der er fra tiden der er svundet. Så går man en tur rundt i sit hus, og tænker på de mennesker som gik her for 150 år siden. Respekt for dem, og respekt for jeres store arbejde med siden her.
Med venlig hilsen
Poul og Else – nuværende beboere i Lørupvej 6 🙂
Kommentar fra ejer: